Hjälplinjen

Ring Hjälplinjen på 020-22 00 60

Om du vill nå oss via texttelefon hänvisar vi till förmedlingstjänsten Texttelefoni.se.

Öppet 13-22 alla dagar

Alla människor går igenom kriser någon gång i livet. En kris innebär att ställas inför en situation som upplevs svår att hantera. Det kan handla om dig själv eller någon som står dig nära. Många gånger tar man sig igenom krisen på egen hand eller med stöd av närstående men ibland är det lättare att prata med en utomstående.

Hjälplinjens telefonjour erbjuder psykologisk hjälp till människor i kris. Vi erbjuder ett första stödsamtal, men ingen behandling eller upprepad kontakt. I ett samtal med oss kan du få hjälp med att sortera tankar och känslor. Du kan även få råd om hur du kan söka dig vidare för att få rätt hjälp. Vi som svarar har erfarenhet av att stödja människor i kris och har alla professionell utbildning såsom psykolog, socionom eller sjuksköterska.

Samtalet till Nationella hjälplinjen är kostnadsfritt och syns inte på din telefonräkning. Både du som ringer till Hjälplinjen och den som svarar är anonyma.

Behöver du få ett snabbt svar om var du ska vända dig inom vården ska du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177. Om du behöver akut hjälp, ring 112.

Ställ en anonym fråga via 1177 Vårdguidens frågetjänst

Ibland kan det kännas lättare att skriva än att prata med någon. Via 1177 Vårdguidens frågetjänst kan du ställa anonyma frågor. Du får svar av psykologer, socionomer och sjuksköterskor.

Tema Psykisk hälsa

På Tema Psykisk hälsa kan du få information och läsa om olika symtom och tillstånd samt hitta vägledning till hjälp och behandling. Här finns det dessutom krönikor, berättelser och reportage om människors egna erfarenheter, känslor och tankar om psykisk hälsa och ohälsa.